Плюсовете на Апартаменти за нощувки пред хотел

Плюсовете на Апартаменти за нощувки пред хотел

В Европа, а вече и в България е все по-популярно наемането на апартаменти на хотелски принцип. Какво представлява това и какви всъщност са основните разлики между тези два типа настаняване?

Апартаментите от хотелски тип са жилища, които се отдават за краткосрочни нощувки за туристи и бизнес пътувания. Те създават атмосфера, наподобяваща домашни условия, с всички удобства, които човек има в дома си – кухненско оборудване, домакински уреди.

Ако погледнем от гледна точка на местоположението, повечето  апартаменти са в централните части на градовете, обикновено на 5-10 минути пеш от центъра на града. Да, има и хотели на същото разстояние, но тук идва моментът с разликата в цената. В ценово отношение, апартаментите са много по-изгодни, особено ако желаете да ги наемете за повече от 3-4 нощувки, тогава може да се договорите и за отстъпки. Ако често пътувате по бизнес ангажименти,ако сте две двойки или семейство с деца също от финансова гледна точка ще ви бъде по-изгодно да наемете апартамент с две спални, отколкото отделни хотелски стаи.

Друго предимство е размерът на апартаментите. Повечето апартаменти предлагат големи и просторни всекидневни помещения с оборудван кухненски кът, комфортни общи части и тераса. Наличието на посуда, готварски уреди и пералня е друг плюс . Ще имате възможност да приготвите ястия по вкуса на всички пътуващи, а и да спестите от бюджета, предвиден за хранене. Пералното помещение е от полза за пътуващите за по-дълъг период от време и за родителите с деца.

Отделните спални помещения също са предимство за наемането на апартамент от семейства с деца или при бизнес пътувания. Ако пътувате с деца, може да ги оставите да спят спокойно, докато вие прекарате още време във всекидневната.

Апартаментите от хотелски тип са подходящи за бизнес пътувания и за пътуващите ежеседмично на командировки. Настаняването в едно и също познато жилище намалява и елиминира стреса от непрекъснатото настаняване в различни хотелски стаи.

Чистотата е друг фактор, който също не е за пренебрегване. Много често се случва да имаме забележки, относно поддържането на хотелските стаи. В апартаментите се обръща персонално внимание на детайлите, а разликата от това да се поддържат няколко жилища е голяма в сравнение с 30-40 хотелски стаи, които се чистят за няколко часа.

Повечето апартаменти от хотелски тип, предлагат и много екстри, които да помогнат на пътуващите да се чувстват комфортно и да се потопят в местния бит и култура. Може да се възползвате от превоз, наемане на кола, екскурзоводни програми, закуски и преференциални цени за ресторанти, насоки за културни и спортни мероприятия в града. Тези услуги и много други се предлагат от някои рентиери. Персоналното внимание и малките жестове, които получавате,ви карат да се чувствате специален гост и ви потапят в една спокойна и приятна атмосфера.

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.